Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

Δραστηριότητες στις διακοπές με τους γονείς !


Συνηθισμένη απορία των περισσότερων γονιών είναι το τί μπορούν να κάνουν για να βοηθήσουν στην εκπαίδευση των παιδιών τους και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. 
Υπάρχουν πάντα δραστηριότητες που το παιδί ενώ παίζει, αποκτά ταυτόχρονα εκπαιδευτικές εμπειρίες! 
  • Φτιάξτε μια χρονοκάψουλα : Γεμίστε τη με ζωγραφιές, φωτογραφίες, αναμνηστικά αντικείμενα και ανοίξετε την σε 1 χρόνo, δηλαδή στις επόμενες διακοπές
  • Γράψτε μία μικρή έκθεση για την εμπειρία των διακοπών σας όταν φτάνουν προς το τέλος τους, βάλτε την σε μπουκάλι και ρίξτε το στη θάλασσα.
  • Επιλέξτε σταυρόλεξα κατάλληλα για την ηλικία του παιδιού. Βοηθάει στην Φωνημική επίγνωση και στην εξάσκηση της Ορθογραφίας.
  • "Βρες τις διαφορές": ιδιαίτερα αγαπημένη δραστηριότητα των παιδιών, δώστε στο παιδί φύλλα εργασίας για να παίξει με την αναζήτηση των διαφορών ανάμεσα σε εικόνες. Αυτό το παιχνίδι ενεργοποιεί την ικανότητα της Οπτικής διάκρισης.
  • Διαλέξτε οποιοδήποτε παζλ σύφωνα με τα ενδιαφέροντα του παιδιού. Η κατασκευή παζλ συμβάλλει στην Οπτική διάκριση και στο Χωρικό προσανατολισμό.
  • Κόμικ & εικονογραφημένα βιβλία : ο συνδυασμός κειμένου και εικόνας είναι αρκετά πιο ελκιστικός για τα παιδιά. Διαλέξτε όποιο κόμικ του αρέσει.
  • Παίξτε με τα βότσαλα : Βάλτε σε σειρά πέτρες, βότσαλα , κοχίλια ανάλογα με ένα μέγεθος που έχουν από το μεγαλύτερο στο μικρότερο ή αντίστοιχα.(κατάκτηση προμαθηματικών εννοιών)
  • Παίξτε με d.i.y. παιχνίδια :
- Μνήμης : Με καρτούλες που έχετε σχεδιάσει. παράδειγμα δραστηριότητας εδώ.

- Φιδάκι : Το παιδί καλείται να κάνει την πρόσθεση της ζαριάς του με την θέση που είναι, αντί να μεταβεί ένα ένα βήμα με το πιόνι του, και να μεταβαίνει στη σωστή θέση αυτόματα.

- Jenga: βάλτε διαφανή ταινία πάνω στα ξυλάκια και γράψτε λέξεις. Κάθε φορά που το παιδί πρέπει να τραβήξει ένα ξυλάκι από τον πύργο πρέπει να διαβάσει τη λέξη.



* Είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά κατα τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών να μπορέσουν να διασκεδάσουν και να παίξουν αλλά και να ξεκουραστούν από τη λογική της αξιολόγησης, οπότε προσέχουμε να μη τα πιέσουμε παραπάνω από τα όρια τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου