Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

Παίζω με την ΠατατοΓραμματική!

Ένας τρόπος να αγαπήσουν τα παιδιά την γνώση είναι αν την προσεγγίσουν με τρόπους πιο οικείους και γνώριμους για αυτά, όπως μέσω του παιχνιδιού!
Μια δημιουργική και πρωτότυπη ιδέα να εξασκηθούν λοιπόν οι μαθητές σας (ακόμη και τα παιδιά σας στο σπίτι) είναι και η συγκεκριμένη. Με θηκούλες, αντίστοιχες με αυτές που δίνουν για συσκευασίες στις τηγανιτές πατάτες όταν τρώμε τζανκ φουντ, τις οποίες χωρίζουμε σε κατηγορίες.

Μία θήκη/συσκευασία για μία κατηγορία. Ρήματα, Ουσιαστικά, Επίθετα, Επιρρήματα και Μετοχές.
Τυπώνουμε τις "πατάτες" είτε έγχρωμες, είτε σε κίτρινο χαρτί, τις πλαστικοποιούμε για να τις χρησιμοποιήσουμε πολλές φορές και τις μοιράζουμε στους μαθητές μας. Το κάθε παιδί γράφει μία λεξούλα που να ανήκει σε μία κατηγορία και την τοποθετεί στην θήκη του. Ή ακόμη δίνει τις λέξεις στον διπλανό του να τις τοποθετήσει και ανταλλάσσουν μεταξύ τους.

Τρόπος κατασκευής των θηκών


Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον τρόπο εξάσκησης για διάφορα μαθήματα, π.χ. για τους νομούς στην Γεωγραφία, όπου κάθε κουτάκι θα αποτελεί ένα γεωγραφικό διαμέρισμα και οι μαθητές θα τοποθετούν τους νομούς ή και στις πιο μικρές τάξεις π.χ. από ποιο καινούργιο γραμματάκι που μάθατε αρχίζει η κάθε λέξη κ.λπ.



Το αρχείο θα το βρείτε πατώντας εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου