Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018

Πλάνο μαθήματος με εκπαιδευτικούς σταθμούς : "Οι μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας"


Ένας ευχάριστος και αποτελεσματικός τρόπος διδασκαλίας είναι μέσω των εκπαιδευτικών σταθμών. Τι σημαίνει αυτό; Χωρίζουμε τους μαθητές μας σε μικρές ομάδες ατόμων και με ένα σχεδιάγραμμα ορίζουμε την πορεία που θα ακολουθήσει η κάθε ομάδα στις δραστηριότητες που έχουμε φτιάξει.  Κάθε ομάδα πρέπει να περάσει από όλους τους υποχρεωτικούς σταθμούς. Εγώ συνήθως ορίζω έναν σταθμό με ενημερωτικό slide, ένα σταθμό με μία δραστηριότητα στο tablet, ένα σταθμό με φύλλα εργασίας και ένα σταθμό με επιτραπέζιο παιχνίδι.

 Μέσω των σταθμών η διαδικασία της διδασκαλίας αποκτά μορφή ανοιχτού μαθήματος με τη χρήση όλων των αισθήσεων. Τα παιδιά μαθαίνουν να συνεργάζονται και να ανήκουν σε ένα σύνολο με ρόλους. Σημειώνουν τα αποτελέσματα τους στα φύλλα καταγραφής και αυτοαξιολογούνται.

Σταθμός Ενημερωτικό video :
Αντί να διαβάσουμε τις πληροφορίες της κάθε Πόλης από το βιβλίο, προτίμησα να δημιουργήσω ένα βιντεάκι με εικόνες από την κάθε Πόλη, που ήξερα θα τους τραβήξει περισσότερο την προσοχή!
Έτσι διάλεξα χαρακτηριστικές εικόνες για την κάθε Πόλη και έφτιαξα το παρακάτω 
για να μεταφερθείτε στο video πατήστε πάνω στην εικόνα :

Σταθμός Παιχνίδια εξάσκησης με το tablet :

Σταθμός Φύλλα εργασίας :
Για να δείτε & να κατεβάσετε το φύλλο εργασίας πατήστε πάνω στην εικόνα :

Σταθμός Δημιουργώ τον δικό μου Διαδραστικό Χάρτη :
Ένας εύκολος και πρωτότυπος τρόπος να δουλέψουμε με τους μαθητές μας στο μάθημα της Γεωγραφίας είναι να δημιουργούμε τους δικούς μας διαδραστικούς χάρτες. 
Ο τρόπος είναι πολύ εύκολος. Μέσω της εφαρμογής του National Geographic "NatGeo Mapmaker Interactive" μπορούμε να επεξεργαστούμε χάρτες από όλο τον κόσμο, να μαρκάρουμε σημεία και να προσθέσουμε πληροφορίες και διαδρομές!
Αυτός είναι ο χάρτης που δημιουργήσαμε εμείς για τις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου